Μια διαφορετική άποψη για το ζώδιο του Αιγόκαιρου

2023-02-11

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΖΩΔΙΟ

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας χρησιμοποίησα και πληροφορίες από τον κ.ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΙΖΗ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ αυτό το ΠΑΡΑΞΕΝΟ ζώδιο!

Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ανήκει στα θεμελιώδη ζώδια και είναι το τελευταίο της γήινης τριπλότητας. Αυτό το ζώδιο είναι από τα πιο ΜΥΣΤΗΡΙΑ και ανεξερεύνητα, ναι σωστά διαβάζετε, από τα ανεξερεύνητα και παράξενα ζώδια! Για αυτούς που έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με την εσωτερική αστρολογία όλα συνοψίζονται για τον ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΕΔΩ :

«Το σύμβολο του Αιγόκερω σκόπιμα δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί. Μερικές φορές αποκαλείται η "υπογραφή του Θεού"... Είναι πολύ πιο ισχυρό από το πεντάγωνο και αφήνει τον μυημένο «απροστάτευτο». ΑΛΙΚΗ ΜΠΕΙΛΗ. «Εσωτερική Αστρολογία» Αν ψάξουμε λίγο να βρούμε τι σημαίνει ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ τα περισσότερα βιβλία Αστρολογίας αλλά και στα διάφορα περιοδικά και εφημερίδες θα βρούμε - καθόλου ελκυστικές- περιγραφές για τον Αιγόκερω: αυταρχικοί, συντηρητικοί, άκαμπτοι, σκληροί, άκαρδοι, ξερακιανοί, «παλιομοδίτες», τσιγκούνηδες - «σπάγκοι», πιεστικοί - καταπιεστικοί, άσχημοι επίσης. Είναι όλα αυτά; Και ναι και όχι. Σίγουρα όμως δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχει κι ένας «άλλος» Αιγόκερως.

Είναι ο Αιγόκερως-στοχαστής, ο μύστης, ο ασκητής, ο «αδελφικά μονός, αδελφικά ελεύθερος» Αιγόκερως που, όσο κι αν βρίσκεται «μέσα σε κόσμο» ξέρει να είναι και εκτός σε «υψηλές κορυφές» που μόνο οι «κατσίκες» ανεβαίνουν. Σε αυτό, το δέκατο ζώδιο, περιέχεται ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ σύμφωνα και με τους ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥΣ (να ξέρετε ότι οι ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ δάνεισαν πολλές γνώσεις στην ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ) ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 10,το δέκατο ζώδιο Ο ΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 10 για τους ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥΣ ήταν ο αριθμός της ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ. ΟΛΕΣ οι ιδιότητες του τέλειου ανθρώπου μπορούν να βρεθούν κρυμμένες στο ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ.

Το σύμβολο ΤΟΥ αντιπροσωπεύει ένα ψηλό βουνό προς την κορυφή του οποίου φαίνεται να σκαρφαλώνει σταθερά ο Αιγόκερως. Ωστόσο πολλά σύμβολα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απεικονίσουν τη θαυμαστή δύναμη που κρύβεται σε αυτό, το ισχυρότερο από όλα τα ζώδια. Σε κάποιες ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ εμφανίζεται ως ΜΙΣΟΣ ψάρι από τη μέση και κάτω με ουρά ψαριού και ως ΚΑΤΣΙΚΑ από τη μέση και πάνω ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ την εσωτερική ΔΙΠΛΗ ΦΥΣΗ του ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ. Ο «άλλος» Αιγόκερως ή το δεύτερο πρόσωπο του Ιανού,

Η ΔΙΠΛΗ ΦΥΣΗ - Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, ΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ κρυμμένα πρόσωπα και ιδιότητες και επίσης μην ξεχνάμε, ο χρόνος τελειώνει και αρχίζει με τον Αιγόκερω (31/12 και 1/1). Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ μάς βάζει να ακολουθήσουμε ενα ΤΑΞΙΔΙ, ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΟΥ, Αν ακολουθήσουμε τον Ήλιο στο ταξίδι του από το πρώτο σημείο του Κριού (άνοιξη) ως τον Αιγόκερω (χειμώνα) και εξετάσουμε τη βαθμιαία ανάπτυξη των ζωτικών δυνάμεων μέχρι να προσεγγιστεί η ωριμότητα, θα καταλάβουμε πώς επιτυγχάνεται στον Αιγόκερω το αποκορύφωμα ενός χαρακτήρα σχεδόν τέλειου. Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΘΕΤΙΚΑ μυημένοι ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ, είναι αμερόληπτοι, δίκαιοι και ακριβείς, στοχεύοντας να είναι ακριβολόγοι, μεθοδικοί και σταθεροί, εκπληρώνοντας όλα τα πράγματα μέσω συνεχούς, φιλόπονης και επίμονης προσπάθειας. Είναι επιμελείς, ακούραστοι και προσεκτικοί, πρόθυμοι και εργατικοί, αντέχοντας με ήρεμη, ειλικρινή υπομονή και σοβαρή στοχαστική συμπεριφορά. Είναι πάντα ανεξάρτητοι χαρακτήρες, διαθέτουν μια ήρεμη αυτοπεποίθηση και σταθερή αποφασιστικότητα και, όταν ζουν σύμφωνα με τα ανώτερα ιδανικά τους, είναι αληθινοί και ζουν υπηρέτες της ανθρωπότητας. Ο Αιγόκερως είναι το δέκατο ζώδιο, η κορυφή του ζωδιακού κύκλου που αντιστοιχεί στο πιο «ψηλό» σημείο του ζωδιακού ΑΠΟ ΕΚΕΙ μπορεί και εποπτεύει τα πάντα, το μεσουράνημα (MC), σημείο εξίσου δυναμικό με τον ωροσκόπο.

Ο Αιγόκερως στο ζωδιακό συμβολίζει τη στιγμή της πρακτικής δράσης, της δράσης που σε κάθε αφηρημένο και μη απτό δίνει «σάρκα και οστά». Γι' αυτό και οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ έχουν μια τάση να ξεκαθαρίζουν το καθετί, να το «κάνουν ΛΙΑΝΑ», και να μην αφήνει τίποτα θολό. Ο Αιγόκερως του αρέσει να προσεγγίσει με τη λογική ΤΟΥ ακόμη και το α-λογο, το μη ΛΟΓΙΚΟ, ακόμα και το ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ και να «πει» ακόμα και για το άρρητο. ,αυτό που δεν πρέπει να ΛΕΧΘΕΙ!. Στα ΤΑΡΩ συναντάμε τον ΑΙΓΟΚΕΡΩ στην ΚΑΡΤΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ και αυτό έχει έναν ΠΟΛΥ ΒΑΘΥΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ, η «ασεβής» φύση του!, ίσως γι' αυτό ο χαρακτηρισμός του ως «σατανικού», εωσφορικού ζωδίου, όπως και η ταύτιση του κυβερνήτη του, του Κρόνου, με τον Σατανά (Saturn-Σατανάς) με τον Εωσφόρο τον κάνουν τόσο ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟ. Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ αμφισβητεί και θέλει να τα ΔΕΙ όλα μέσα από ένα πρίσμα πρακτικής ιδιαιτερότητας.

Ένα είναι σίγουρο: Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο εκείνο που από το σημείο που βρίσκεται (10ος οίκος, κορυφή του ζωδιακού), εποπτεύει όλα τα ζώδια, συλλέγει τις εμπειρίες τους και μορφοποιεί. Είναι και μυστικιστής και ορθολογιστής και εμπειριστής και αγνός και κολασμένος. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ λοιπόν την ΔΙΠΛΗ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ φύση του ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ, και ΑΓΓΕΛΟΣ και ΔΙΑΒΟΛΟΣ μαζί! Μην ξεχνάμε τους ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ, ο ΚΡΟΝΟΣ εκφράζει το ΚΡΥΦΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΝ συνομωσία το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Οπότε μια λέξη-κλειδί του Αιγόκερω είναι το παρασκήνιο και ο Ιανουάριος, που είναι ο μήνας του Αιγόκερω, πήρε τ' όνομά του από τον Ιανό, που είχε δύο πρόσωπα. Αυτά τα «δύο πρόσωπα» δεν είναι «διπλοπροσωπία», αλλά δεν είναι η έκφραση της δυαδικότητας. Όταν οι ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ κινούνται σε χαμηλές ΔΟΝΗΣΕΙΣ είναι μελαγχολικοί, καχύποπτοι και σκεπτικιστές, είναι αδιάφοροι και κακότροπο, παραπονιούνται συνεχώς και εκφράζουν μια βαριά, δύσθυμη, ψυχρή και απόμακρη φύση, ενώ η απελπισία και η θλίψη τούς οδηγεί σε μια σκοτεινιά που είναι οδυνηρή για τους ίδιους και για όσους συνδέονται μαζί τους.

Όταν είναι πολύ καθυστερημένοι στην ανάπτυξή τους, γίνονται μίζεροι, φιλάργυροι, πονηροί και ανέντιμοι. Τα άτομα του Αιγόκερω είναι ικανά να φτάσουν σε μεγάλα ύψη, επειδή διαθέτουν τόσο φιλοδοξία, όσο και αντοχή, και με τη σχολαστική προσοχή τους στη λεπτομέρεια και με τις κτητικές μεθόδους τους μπορούν να πετύχουν εκείνο που οι άλλοι απλώς ονειρεύονται. Εκμεταλλεύονται στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες και όντας αυτοδύναμοι, πετυχαίνουν τους στόχους τους. Όλα τα προβλήματα υγείας τους φαίνεται να προέρχονται από την απελπισία και τη μελαγχολία, και μπορεί βαθμιαία να βυθιστούν σε μια νοσηρή κατάσταση. Το αντίδοτό τους είναι η ελπίδα και η χαρούμενη παρέα μια αλλαγή σκηνικού και περιβάλλοντος είναι ουσιαστική όταν παρασύρονται από τον μεγαλύτερο εχθρό τους, την απελπισία.

Πολλοί από αυτούς που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Αιγόκερω ανέρχονται στη ζωή μέσω των δικών τους προσπαθειών και της προσωπικής τους αξίας και αποκτούν πλούτη με σταθερή και επίμονη εργατικότητα: πράγματι, μεγάλος πλούτος συνδέεται συχνά με αυτό το ζώδιο. Πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι, η φιλοδοξία στον Αιγόκερω είναι δείγμα της τάσης για κορυφή, γι' αυτό ένας Αιγόκερως δεν νοιάζεται τόσο για το χρήμα, όσο για δόξα και τιμές. Αν κάτι το θεωρεί σημαντικό, θα το πετύχει, αν συναντήσουμε έναν Αιγόκερω να μην είναι φιλόδοξος, σημαίνει πως ο τομέας πιθανόν δεν τον ενδιαφέρει. Πάντως, οι πιο εξελιγμένοι Αιγόκεροι μετουσιώνουν τη φιλοδοξία σε δράση για πνευματική εξέλιξη.

Δεν υπάρχει πιο τραγικός Αιγόκερως απ' αυτόν που δεν υλοποίησε τις πραγματικές φιλοδοξίες του. Γιατί όμως να θέλουν τόσο πολύ να εργαστούν να πετύχουν να ανέβουν? Ένα μυστικό και εδώ αποκαλύπτεται για τον ΑΙΓΟΚΕΡΩ. Διότι δεν είχαν (όχι όλοι φυσικά) την ΠΑΙΔΙΚΗ ηλικία που θα ήθελαν. Παραγκωνισμένοι ίσως, με ένα ΠΑΤΕΡΑ κυρίως είτε ΑΠΟΜΑΚΡΟ,ΑΔΙΑΦΟΡΟ, ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ να λείπει συχνά από το σπίτι, ο μικρός ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ/ΝΑ δεν πήρε την στήριξη και την αγάπη που τόσο θα ήθελε!. Μέχρι τα 30του χρόνια περίπου ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ θα αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις κυρίως με θέματα του ΠΑΤΕΡΑ. Για αυτό το λόγο αναζητά μια ΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Αναζητά να εργαστεί σε επιχειρήσεις ώστε εκεί να τον ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ, να τον αναγνωρίσουν να του ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ που τόσο έχει ανάγκη. Θα ψάξει να βρει μια νέα οικογένεια! Δεν είναι όμως σπάνιο να βρούμε και ΑΙΓΟΚΕΡΟΥΣ να ασχολούνται με την ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Επίσης τα άτομα της Νέας Εποχής είναι άτομα με έντονο Κρόνο στο ωροσκόπιό τους.

Ο Αιγόκερως ζώδιο θεσμών και διατήρησης, δείχνει κάτι πολύ σημαντικό ότι ΤΕΛΙΚΑ «ζωντανό» είναι εκείνο που ΑΝΤΕΧΕΙ στο χρόνο και όχι το παροδικό και εφήμερο με αυτό τον τρόπο! Τι μας δείχνει επίσης ? ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ. Ώρα για περισσότερες αποκαλύψεις! Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ έχει ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ τον ΚΡΟΝΟ και μαζί νιώθουν άνετα, ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ όμως έχει την ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ στον ΑΡΗ. Η συνάντησή τους πάντα ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΕΝΤΟΝΕΣ εξελίξεις, εκεί ο ΑΡΗΣ θα δράσει είτε με ΠΟΛΕΜΟ είτε με ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ! Δεν είναι όλοι οι ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ το ίδιο, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί.

Υπάρχουν όμως 30 Μοίρες και αντιστοιχούν σε 30 ΑΙΓΟΚΕΡΟΥΣ, 30 διαφορετικές ΑΙΓΟΚAIΡΙΣΙΕΣ ενέργειες και ΑΠΟ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΕΙΣ. Η Υπεροχή και ο κλονισμός, η ζήλεια και η αλαζονεία, η ανικανότητα και το απόκρυφο, η πανουργία και η φιλοδοξία, πραότητα και ο αποκρυφισμός, η ΜΥΘΙΚΗ ζωή και ο μελαγχολικός, αυτός που έχει ΠΕΙΘΩ και αυτός που μοχθεί, ο γελοίος και ο αποφασιστικός, ο ερευνητής και ο ειλικρινής! Μια ΜΟΙΡΑ όμως είναι αρκετά επικίνδυνη, η 28 Μοίρα στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ είναι επικίνδυνη!

Για αυτό και βλέπουμε πολύ λίγους ανθρώπους να γεννιούνται κάτω από αυτή την μοίρα διότι είναι μοίρα πολέμου και μαζικών εγκλημάτων. «Τα μυστήρια του Αιγόκερω είναι γνωστά μόνο στους μύστες και η σημασία του είναι κρυμμένη», όπως γράφει ο Αλαν Λίο και, όπως γραφεί ο Γράβιγγερ αναλύοντας τον Κρόνο, «μέχρις αυτού του σημείου δύναται να ερμηνευτεί η ουσία και η φύση του θεού Κρόνου. Πέραν τούτου, ο χάρτης καθίσταται ανίκανος να φέρει τόσα βαρέα μυστικά και αναλαμβάνει τα περαιτέρω η προφορική διδασκαλία».

Όπως και τα άλλα γήινα ζώδια, εκείνοι που γεννήθηκαν στον Αιγόκερω μπορεί να είναι υπερβολικά ιδιοτελείς, αλλά η αρετή τους βρίσκεται στην υπομονή, στο στοχασμό και στη βαθιά σκέψη. Η εσωτερική φύση, ή πεπρωμένο, αυτού του ζωδίου είναι η ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

ΑΚΑΣ ΤΑΡΩ